Osumnjičen za podmetanje požara na Koniku u pritvoru 30 dana
Ilustracija

Osumnjičen za podmetanje požara na Koniku u pritvoru 30 dana

Zbog sumnje da je 7. avgusta u 13.25 sati u blizini Sportskog aerodroma “Špiro Mugoša” i gradskog naselja Konik podmetnuo požar, R.G. (22) je određen pritvor u trajanju do 30 dana. To je odluka sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, pišu Dnevne novine.

“Osnovni sud u Podgorici je rješenjem sudije za istragu od 10.8.2021. godine odredio pritvor osumnjičenom R.G. zbogkri vičnog djela izazivanje opšte opasnosti požarom i krivičnog djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje u pokušaju. Ovo rješenje potvrdilo je i vanraspravno krivično vijeće ovog suda”, navodi se u saopštenju.

Obrazlažući odluku opritvoru, iz Osnovnog suda su kazali dau konkretnom slučaju postoji osnovana sumnja da je R.G. izazvao požar u Proleterskoj ulici, kojom prilikom su bila ugrožena domaćinstva i kuće više lica.

R.G. je u podmetanju požara zetečen od jedne osobe, a do dolaska policije osumnjičenog su zadržali građani koji su se našli u blizini.

U rješenju o određivanju pritvora se navodi da je R.G. prilikom privođenja pružio aktivni otpor policijskim službenicima. Veće posljedice od požara su spriječene pravovremenim reagovanjem Vatrogasne jedinice u Podgorici.

Podsjećamo, ranije je iz MUP-a saopšteno da je osumnjičeni za izazivanje požara u Podgorici u naselju Drač, koji je ranije identifiko van, uhapšen i predat na dalju nadležnost tužilaštvu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.