Američka kompanija saopštila da je možda odgovorna za najveći požar u istoriji Teksasa
Ilustracija

Američka kompanija saopštila da je možda odgovorna za najveći požar u istoriji Teksasa

Američka kompanija za snabdijevanje električnom energijom "Xcel Energy" saopštila je danas da je možda odgovorna za izbijanje najvećeg požara u istoriji savezne države Teksas.

“Na osnovu trenutno dostupnih informacija, Xcel Energy priznaje da je moguće da su njeni objekti bili uključeni u izbijanje požara Smoukhaus “, navodi se u saopštenju koji prenosi Vašington post, prenosi Nova.rs.

Iz kompanije, koja opslužuje skoro četiri miliona korisnika električne energije u nekoliko američkih saveznih država, dodali su da sarađuju sa državnim vlastima koje istražuju uzrok požara.

Prva žrtva zverskog požara u Teksasu: Izgorelo više od 340.000 hektara zemlje, na snazi vanredno stanje

“Ohrabrujemo ljude kojima je uništena imovina ili one koji su ostali bez stoke u požaru Smoukhaus Krik da podnesu zahtjev Xcel-u za odštetu“, pišu u saopštenju.

“Smoukhaus krik“ već skoro dvije nedelje pogađa Teksas, a početkom marta proglašen je za najveći požar koji je ikada zahvatio tu američku saveznu državu.

Požar je zahvatio oko pola miliona hektara teritorije Teksasa, a zasad su prijavljena dva smrtna slučaja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.