Uhapšen Britanac u Berlinu zbog optužbe za špijuniranje u korist Rusije
Ilustracija

Uhapšen Britanac u Berlinu zbog optužbe za špijuniranje u korist Rusije

Njemačko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen Britanac Dejvid S. koji je optužen za špijunažu u korist Rusije, dok je radio u britanskoj ambasadi u Berlinu.

Tvrdi se da je Dejvid S. od novembra špijunirao za rusku obavještajnu službu, javlja AP.

Britanska vlada je saopštila da su “pojedinca koji je radio za vladu uhapsile njemačke vlasti”.

Njemačko tužilaštvo je navelo da je Dejvid S. primao novac za špijunske aktivnosti, prenosi Beta.

„Neprihvatljivo špijuniranje partnera na njemačkom tlu“

Njemačka vlada ocijenila je danas kao „neprihvatljivu“ špijunažu koju je u ime Rusije navodno sprovodio britanski državljanin uhapšen u Berlinu.

„Špijuniranje bliskog partnera Njemačke na njemačkom tlu je neprihvatljivo… pažljivo ćemo pratiti istragu“, rekao je portparol ministarstva spoljnih poslova Kristofer Burger.

Slučaj bi dodatno mogao da unese tenzije u odnose Berlina, Londona i Moskve.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.