Elektrodistribucija u Hadži Hasanovoj džamiji u Pljevljima se seli na novu lokaciju
Hadži Hasanova džamija u Pljevljima

Elektrodistribucija u Hadži Hasanovoj džamiji u Pljevljima se seli na novu lokaciju

Nikola Rovčanin, izvršni direktor EPCG saopštio je da će u najskorijem roku preseliti službu naplate električne energije na novu lokaciju, a da će najvjerovatnije te prostorije biti i dalje u dijelu naselja Jalija, jer su Pljevljaci naučili da u tom dijelu grada izmiruju svoje obaveze za utrošenu električnu energiju.

U Pljevjima bi se preseljenjem prostorija Službe za naplatu električne energije stekao jedan od uslova da se prostor na kojem se nekada nalazila Hadži Hasanova džamija vrati u vlasništvo Islamske zajednice Crne Gore.

“Elektroprivreda Crne Gore izražava spremnost da u najkraćem roku pokrene proceduru nabavke drugog objekta na adekvatnoj lokaciji s tim da bi objekat koji koristi ispraznila od lica i stvari i premjestila ih na drugu lokaciju. Ovo nije posledica poslednjih medijskih navoda, već sam u prvoj nedelji nakon što sam stupio na ovu funkciju, razgovarao sa izvršnim rukovodiocem funkcionalne cjeline "Snabdijevanje“ i to u skladu sa projektom dislokacije svih spornih objekata na prostoru Crne Gore. Ovaj objekat u Pljevljima se nalazi u vlasništvu "Cedis-a“ a koristi ga Elektroprivreda Crne Gore i nakon što mi nađemo novu lokaciju, očekujem, a u neposrednom razgovoru mi je potvrđena i spremnost "Cedis-a“ da uđe u pregovore zajedno sa Opštinom Pljevlja, Islamskom zajednicom, a imajući u vidu mišljenje Ministarstva prosvjete, nauke i kulture o istorijskom značaju ovog objekta, pokrenutoj elektronskoj peticiji i očekivanjima pljevaljske javnosti, da se konačno i ovo pitanje riješi na dobrobit svih strana. Cjelokupan postupak sprovešće se u skladu za zakonima i propisima Crne Gore", kazao je Rovčanin za portal "PV Informer".

Ferid Osmanagić, imam Husein pašine džamije iz Pljevalja, koji je u njegovo ime i ime Odbora Islamske zajednice u Pljevljima izrazio zahvalnost Nikoli Rovčaninu na svemu što čini da se prostor Hadži Hasan džamije vrati Islamskoj zajednici Crne Gore.

Istovremeno navodi da se nada da će biti prilike da mu se i lično zahvali.

Takođe je iskazao i veliku zahvalnost Redakciji portala "PV Informer“ koja je od samog početka sa više tekstova animirala javnost o potrebi vraćanja prostora Hadzi Hasan dzamije, Islamskoj zajednici Crne Gore.

Denijal Geljić predsjednik NVO "Husein Paša-Pljevlja“ je kazao da je za samo 4 dana već prikupljeno skoro 900 potpisa peticije od potrebnih 3.000 potpisa.

On apeluje na sve građane Crne Gore, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, da potpišu peticiju i da se ono što prema ovozemaljskim i božijim pravilima, a što je oteto, vrati onima kojima to pripada. 

PV Informer

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.