Kažnjen sa 3.500 dolara zbog kršenja karantina na nekoliko sekundi
Ilustracija

Bizarna situacija na Tajvanu

Kažnjen sa 3.500 dolara zbog kršenja karantina na nekoliko sekundi

Tajvanske vlasti kaznile su sa 3.500 američkih dolara muškarca koji je na samo nekoliko sekundi prekrišio stroge propise o izolaciji u ovoj zemlji.

Radnik iz Filipina bio je u karantinu u jednom hotelu u gradu Kaohsiung i nakratko je izašao iz svoje sobe u hodnik hotela, izvijestila je tajvanska novinska agencija CNA.

Međutim, muškarca je odmah na izlazu dočekalo hotelsko osoblje koje je kontaktiralo Ministarstvo zdravstva i lokalnu policiju. On je odmah kažnjen sa 100.000 tajvanskih dolara zbog kršenja izolacije, što je otprilike 3.500 američkih dolara.

U skladu s tajvanskim restriktivnim mjerama, osobama u karantinu nije dozvoljeno da napuštaju prostor u kojem se nalaze.

Iz tajvanskog Ministarstva zdravstva poručili su da osobe koje su u izolaciji ne treba da misle kako neće biti kažnjene zbog napuštanja hotelske sobe.

U gradu Kaohsiung trenutno 56 hotela služe za smještaj osoba u karantinu, sa oko 3.000 soba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.