Automobilom sletio sa puta, aplikacija na telefonu mu spasila život
Ilustracija

Automobilom sletio sa puta, aplikacija na telefonu mu spasila život

Mladić iz Njemačke, koji je svojim Mercedesom sletio sa puta, ostao je zaglavljen u automobilu, teško povrijeđen i bez svijesti, a niko ga ne bi primijetio jer su se svjetla na vozilu ugasila.

O smartfon uređajima i aplikacijama se konstantno vode rasprave. Mnogi ih kritikuju, ali istovremeno i koriste, govori se da je sve to dehumanizujuće i da bi trebalo da se isključimo iz virtuelnog svijeta.

Ali, savremeni mobilni telefoni i aplikacije imaju i mnogo pozitivnih karakteristika, a jedan praktičan primer zabilježen je u Njemačkoj, piše Revijahak.

Jedan mladi par vozio se u blizini Berlina, svako svojim automobilom. Kad je djevojka došla u zajednički stan, njen dečko nije bio tu.

Nakon nekog vremena se zabrinula zašto ga nema. Nazvala ga je na mobilini, ali se nije javljao.

Na sreću, on je imao uključenu lokacijsku opciju na aplikaciji WhatsApp. Locirala ga je na mapi i pronašla njega i njegov Mercedes tačno 15 metara od auto-puta.

Sletio je sa kolovoza i ostao zaglavljen u vozilu, teško povrijeđen i bez svijesti. Niko ga ne bi ni primijetio jer su se svjetla na automobilu ugasila.

Devojka je odmah pozvala hitnu pomoć koja je došla na vrijeme. Mladić je već izgubio mnogo krvi, ali je spašen.

Kako se navodi, Mercedes je probio ogradu koja sprječava divlje životinje da izađu na auto-put i udario u drvo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.