Mašković: Mladi u kampanjama, ali ne i u planovima za novu Vladu
Miloš Mašković

Predsjednik CARM-a komentarisao ukidanje Ministarstva sporta i omladine

Mašković: Mladi u kampanjama, ali ne i u planovima za novu Vladu

Predsjednik Centra za afirmaciju i razvoj mladih i član Savjeta za mlade Glavnog grada Miloš Mašković komentarisao je jutros za RTCG mogućnost da u sastavu nove Vlade ne bude resora koji se bavi mladima.

Prema trenutno dostupnim podacima Ministarstvo sporta i mladih nakon formiranja nove Vlade neće postojati. Dio tog resora, odnosno sport biće u okviru budućeg Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, dok se dio resora koji se bavi mladima izostavlja.

Mašković je u intervjuu za RTCG kazao da mladi očigledno nisu prioritet mandatara Zdravka Krivokapića i njegovog tima.

"Mišljenja sam da mladi mandataru i budućoj Vladi nisu na listi prioriteta s obzirom da se ne nalaze ni u njihovim planovima. Činjenica da u okviru nove vlade vjerovatno neće postojati resor koji se bavi mladima zabrinjava i obeshrabruje sve predstvanike civilnog sektora koji se bave omladinskom politikom. Samo postojanje resora koji se bavi mladima u državi poput Crne Gore veoma je značajan pogotovo kada je riječ o sjevernom regionu, gjde je tokom ove godine, kako ste i sami kazali otvoreno više Omladinskih centara što je svakao jedan veliki iskorak u poboljšanju položaja mladih sa sjevera naše zemlje", naveo je Mašković-

On je dodao da su se mladi tokom predizbornih kampanja bili veoma zastupljeni, a da je situacija nešto drugačija nepuna dva mjeseca nakon izbora.

"Svi politički akteri, među kojima je i kolicija koju predstavlja mandatar Krivokapić tokom svoje kampanje su se i te kako bavili mladima i govorili su da će se u okviru svojih mandata baviti mladima i aktuelnim pitanjima koji pogađaju našu omladinu, ali mi prosto ne vidimo da će to biti tako barem po onome što je za sada poznato", ističe predsjednik CARM-a.

Mašković je izrazio zabrinutost za položaj mladih u budućem periodu, ali i skrenuo pažnju na to da se mladima i EU šalje veoma loša i obeshrabrujuća poruka. Inače, većini zemalja EU i regiona postoje ministarstva koja se isključivo bave mladima što dodatno upućuje na to da bi Crna Gora u tom smislu zaobišla standarde.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.