Mjesec dana je jela samo ove namirnice i smršala 10 kilograma
Foto: Shutterstock

Mjesec dana je jela samo ove namirnice i smršala 10 kilograma

Kako bi kilogrami brzo nestali neophodo je ubrzati metabolizam. A da bi on dobro funkcionisao potrebno je birati prave namirnice, one koje mogu da ubrzaju njegov rad i pokrenu razgradnju masnih naslaga.

Milena (56)  je mjesec dana jela samo određene namirnice i uspjela da skine nevjerovatnih 10 kilograma.

"Cijelog života se borim sa  viškom kilograma, a samo mi je ovaj režim ishrane pomogao da liniju dovedem u red".

Evo na kojim namirnicama se bazirao njen jelovnik:

Bijelo meso i riba

shutterstock7242766391000x0

Bijelo meso ili riba su sjajan način da unesete proteine i da ubrzate metabolizam. Proteini se daleko brže razgrađuju nego masti i ugljeni hidrati, pa zato metabolizam brže radi kada jedete ovu hranu.

Mahunarke

jedimahunemrale

Pasulj, boranija, grašak i slične mahunarke su odlični pokretači metabolizma zbog obilja proteina i vlakana. Osim toga bogati su vitaminima i mineralima. Podrazumijeva se da se jedu obarene, kao dodatak glavnom jelu, a nikako kuvane sa jakom zaprškom.

Probiotici

cheese1328821640

Namirnice bogate probioticima su jogurt, sir i oslatli mlječni proizvodi. Oni pomažu u pražnjenju i čišćenju crijeva i ubrzavanju metabolizma, a samim tim i mršavljenje. Za skidanje kilograma je neophodno birati one sa manjim udjelom mlječnih masti.

Orašasti plodovi

321000x0

Ovi plodovi najbolje hrane mišiće i učestvuju u njihovoj izgradnji. Tako ćete zadržati mišićnu masu, a osloboditi se sala.

Kofein

575ada099f844ea7a9d45a8c0a0a0a67kafapreviewOrg

Kafa i namirnice koje ga sadrže drastično ubrzavaju metaboilizam i dovode do toga da se hrana dosta brže vari.

 

 Stil.Kurir.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.