Kako se odvići od pretjerenog unosa kofeina?
Ilustracija

Kako se odvići od pretjerenog unosa kofeina?

Ako vam se čini da ne možete da provedete jedan dan bez kafe možda je vrijeme da tome stanete na put.

Višak kofeina može izazvati zdravstvene probleme poput anksioznosti i nesanice. Kako se odvići od pretjerenog unosa kofeina?

Navike se ne mijenjaju preko noći, tako da će biti potrebno vrijeme, ali je moguće. Počnite da malo po malo smanjujete količinu.

Krenite prvo sa izbacivanjem četvrtine. Ako pijete dvije šolje kafe tokom jutra, ograničite na šolju i po. A zatim smanjujte za pola šolje svakog dana.

Umjesto kafe možete u vaše navike uvesti recimo čaj. Bilo bi dobro i da tokom odvikavanja od kofeina povećate unos vode. Ovo će djelovati na detoksikaciju vašeg organizma i pomoći da se ujutru razbudite.

Kada osjetite da ste umorni stanite i odmorite se, budite nježni prema svom organizmu.

Pronađite nove rutine za sebe, to će definitivno pozitivno uticati na vaše psihičko i fizičko zdravlje, prenose Novosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.