Jedna od najstarijih vježbi na svijetu reguliše menstrualni ciklus, varenje, razlaže masti... (VIDEO)
Ilustracija

Malasana

Jedna od najstarijih vježbi na svijetu reguliše menstrualni ciklus, varenje, razlaže masti... (VIDEO)

Jedna od najstarijih vježbi na svijetu zove se malasana. Oni koji je praktikuju svakodnevno po nekoliko minuta kažu da se nevjerovatni rezultati vide već nakon nekoliko dana.

Malasana vježba razlaže masti, pomaže vraćanju balansa u radu organa za varenje, ublažava bolne menstruacije i mjesečni ciklus vraća u normalu.

Kako se izvodi vježba?

Malasana je zapravo duboki čučanj, prilikom kojeg je važno stopala blago okrenuti ka spolja i zadnjicu spustiti gotovo na pod. Ruke držite spojene na dlanovima ispred sebe, čučnite i zadržite položaj 5 sekundi. Kičma i ramena su sve vrijeme ispravljeni.

Lagano ustanite iz čučnja, odmorite 5 sekundi i tako uradite bar 10 ponavljanja svakog dana. Malasana je vježba hata joge i ima više varijacija. U duhovnom smislu, ova vježba nas približava zemlji, vraća nam stabilnost i mir.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.