Teksas jakna koju svaka žena treba da ima u svom ormaru
Ilustracija

Teksas jakna koju svaka žena treba da ima u svom ormaru

Teksas jakna je model kojem se uvijek vraćamo jer je jednostavno možemo stilizovati sa gotovo svakim komadom iz ormara.

Uz bijelu košulju i malu crnu haljinu, može se reći da je teksas jakna zaslužila status klasik komada koji svaka žena treba da ima u svom ormaru.

Kombinovanje odjeće i teksas jakne

Naime, ukoliko govorimo o dnevnim izlascima, omiljene hlače ili suknje biće odličan partner klasičnoj majici ili bluzi, dok će teksas jakna zaokružiti cijeli look ležernim prizvukom. 

unnamed

Uz nešto elegantniji odabir ostatka kombinacije poput haljine i cipela sa visokom potpeticom, teksas jakna može da bude odličan dodatak večernjem ili parti izdanju.

Osim klasične plave teksas jakne, možete birati i modele u crnoj ili bijeloj boji, koje će da daju zanimljiv stilski zaokret, a u high street ponudi pronaći ćete i oversized modele, kao i kratke jakne te modele popraćene uzorcima.

High street prodavnice su za nadolazeći period predstavile odlične modele teksas jakni, a neke od njih ove sezone inspirisane su stilom devedesetih.

Modeli teksas jakne

241589profimedia0311222358sqs

Naravno, s obzirom na to da se trendovi iz sezone u sezonu mijenjaju, i ovaj modni klasik doživljava različite transformacije kada su u pitanju modeli, krojevi, pa čak i nijanse teksasa.

Predimenzionirane, od izblijedjelog teksasa, retro teksas jakne su veliki hit ove jeseni. Na tržištu trenutno možete pronaći model za svakoga, bilo da je riječ o over size jaknama ili romantičnim teksas jaknicama sa karnerima i perlicama.

Teksas jakna je veoma svestran odjevni komad i poželjno je da investirate u dobru teksas jaknu jer će ona da bude vaš vjerni pratilac tokom proljeća, ljeta, sve do kasne jeseni.

teksasgracia

Ukoliko imate staru teksas jaknu, možete da je osvježite aplikacijama, bedževima koji su u modi ove jeseni, nitnama ili cvijetom na džepu.

Prednost ovih jakni je što će da vas griju u svježijim danima, a kada je vrijeme toplo, kraći model daće vašem stilu posebnu notu. U velikoj ponudi na vama je da odaberete jednu koja će da bude vaš lični pečat.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.