Ovih pet vježbi će vam pomoći da transformišete svoje tijelo za 15 minuta
Ilustracija

Ovih pet vježbi će vam pomoći da transformišete svoje tijelo za 15 minuta

Danas vodimo vrlo užurban život i ponekad jedva pronalazimo dovoljno vremena za odlazak u teretanu, ali ovih pet vježbi vam mogu pomoći da transformišete svoje tijelo za samo 15 minuta.

Sve ove vježbe lako se izvode kod kuće. Sve što trebate je dovoljno prostora i udobnu odjeću.

Plank

Lezite na pod, stomak treba da bude prema dolje. Savijte laktove pod uglom od 90 stepeni. Podignite tijelo i održavajte se podižući se na nožne prste. Prvi dan držite plank 30 sekundi. Dodajte po pet sekundi dnevno, ali ne držite plank duže od dvije minute.

Sklekovi

Namjestite se u pozu planka. Stavite ruke u širini ramena. Podignite tijelo ispružujući laktove. Zatim savijte ruke i grudima dodirnite pod. Započnite sa setovima od 10 sklekova. Svaki dan dodajte bar po dvije serije, u skladu sa svojim mogućnostima. Ne zaboravite, leđa i koljena moraju da budu ravna.

Čučnjevi

Ustanite i stavite noge u širini ramena. Savijte koljena i čučite dok podižete ruke ispred sebe sa savijenim laktovima. Započnite s 10 setova. Dodajte po pet setova tokom svakog vježbanja sve dok ne dosegnete 50.

Podizanje bokova

Lezite na leđa. Savijte koljena. Ruke stavite uz tijelo s dlanovima prema dolje, pritiskajući ih na pod. Podignite trbuh i leđa od tla. Držite pozu pet sekundi i polako se vratite u početni položaj. Započnite s 15 setova. Svaki put dodajte pet setova dok ne navršite 50. Ako vam je u početku preteško, ruke odmaknite od tijela.

Preskakanje konopca

Prekskakanje konopca jedna je od najučinkovitijih vježbi za formiranje mišića i skidanje kilograma, a ne morate da izlazite iz kuće. Nabavite konopac i skačite pet do deset minuta svaki put prije nego obavite svoj trening. To će da zagrije vaše tijelo i da vas zaštiti od povreda.

 

Wall.hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.