Manje slučajeva zaraze zbog novih strogih mjera
Ilustracija

U Kini i Hong Kongu

Manje slučajeva zaraze zbog novih strogih mjera

Kopnena Kina i Hong Kong prijavili su danas manje novih slučajeva zaraze korona virusom u prethodna 24 časa, što ukazuje da se vide efekti novih strogih mjera.

U Kini je danas zabilježeno 36 novih slučajeva zaraze korona virusom, a 43 je bilo prethodnog dana. U sjeverozapadnom regionu Sinđijang registrovano je 28 novih slučajeva, dva u provinciji Liaoning na sjeveroistoku, a virus je potvrđen i kod šestoro Kineza koji su došli iz inostranstva.

Nije bilo novih smrtnih slučajeva čime je ukupan broj umrlih od Kovida-19 u Kini 4.634 uz 84.634 slučajeva zaraze prijavljenih od kada je virus prvi put primijećen u centralnom kineskom gradu Vuhanu krajem prošle godine.

Hong Kong je prijavio danas 78 novozaraženih u prethodna 24 časa, a prvi put u gotovo dvije nedjelje broj novih slučajeva pao je na dvije cifre.

Vlasti u toj poluautnonomnoj kineskoj oblasti naredile su nošenje maske na javnim mjestima, restrikcije za služenje obroka u restoranima i povećanje testiranja, u nastojanju da suzbiju novo širenje virusa.

Kineske centralne vlasti takođe su poslale ljekarski tim da pomogne, a jedan izložbeni centar pretvoren je u privremenu bolnicu u slučaju potrebe. Broj smrtnih slučajeva u Hong Kongu porastao je na 38 od ukupno 3.589 zaraženih.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.