Prodao ženu za 500 eura i mercedes
Ilustracija

Potvrđena optužnica za trgovinu ljudima

Prodao ženu za 500 eura i mercedes

Pred podgoričkim Višim sudom sudiće se H.S., osobi bez državljanstva i vlasniku otpada sekundarnih sirovina, nakon što je protiv njega potvrđena optužnica za trgovinu ljudima, piše Dan.

Optužnicu zastupa državni tužilac Zoran Vučinić.

On se sumnjiči da je između januara i marta 2020. godine, prijetnjom, zloupotrebom teških prilika i oduzimanjem ličnih isprava, u cilju sklapanja nedozvoljenog braka, prodavao kosovsku državljanku S.N.

“Nakon što je oštećena sa djetetom starosti godinu i šest mjeseci, zbog teških porodičnih i materijalnih prilika, krajem decembra 2019. godine napustila Kosovo i došla u Podgoricu i nakon što ju je zajedno sa djetetom primio u svoju porodičnu kuću kako bi pridobio njeno povjerenje, koristeći tešku životnu situaciju u kojoj se našla bez sredstava za život, prijeteći da će je prijaviti policiji zbog nelegalnog boravka u Crnoj Gori, ograničavajući joj slobodu kretanja tako što joj je zabranio da napušta njegovu kuću i oduzimajući joj ličnu kartu, u dva navrata ju je prodao, i to prvo licu G.D. za 500 eura i u zamjenu za “mercedes”. Nakon toga je oštećenu, kada se po napuštanju G.D. i prekida bračne zajednice s njim vratila, prodao i B.D. u, od čijeg oca je po dogovoru trebalo da za njenu prodaju naknadno dobije 500 eura, čime je izvršio krivično djelo trgovina ljudima”, navodi se u optužnici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.