Lazović i Đurović u Hagu: CG policija spremna za nastavak strateške i operativne saradnje sa Europolom
Foto:Twiter@UpravaPolicije

Konvenciji šefova policije Evrope u sjedištu Europol-a

Lazović i Đurović u Hagu: CG policija spremna za nastavak strateške i operativne saradnje sa Europolom

Pomoćnici direrktora Uprave policije Zoran Lazović i Dejan Đurović učestvovali su na Konvenciji šefova policije Evrope u sjedištu Europol-a u Hagu, povodom 20 godina njegovog postojanja. Događaj je okupio 500 delegata i šefova policija iz preko 50 država Evrope i svijeta.

Teme Konvencije bile su borba protiv organizovanog kriminala, borba protiv finansijskog kriminala i pranja novca kao i izazovi u jačanju međunarodne policijske saradnje.  

"Pomoćnici Lazović i Đurović su imali priliku da se sretnu i razgovaraju sa direktorima policija Austrije, Hrvatske, Makedonije, Albanije, Republike Srpske - Bosne i Hercegovine , kao i sa pomoćnicima direktora država regiona i drugih evropskih država koji su učestvovali na Konvenciji.", saopšteno je Kodexu iz Uprave policije.

 


 

 

Lazović i Đurović su u razgovoru sa izvršnom direktorkom Europola Katrin De Bol potvrdili spremnost i opredijeljenost crnogorske policije za nastavak strateške i operativne saradnje sa Europolom na svim poljima od značaja za našu zemlju i tu organizaciju.

 


 

 

Predstavnici Uprave policije su, kako se dodaje, prisustvovali sastanku Salzburskog foruma, kojim predsjedava Austrija, a  kojom prilikom su u neposrednoj diskusiji prenijeli trenutne rezultati Crne Gore u implementaciji multilateralnog sporazuma o automatskoj razmjeni podataka, koji je prošle godine potpisan u okviru PCC Konvencije.

"Takođe je naglašeno da je Crna Gora sa operativnog i tehničkog aspekta u potpunosti spremna za automatsku razmjenu DNK i daktiloskopskih podataka, u momentu kada sporazum stupu na snagu ratifikacijom svih drzava clanica potpisinica PCC konvencije.", kaže se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.