Gospođa htjela da provjetri avion pa uhapšena (VIDEO)
Foto: Depositphotos

Gospođa htjela da provjetri avion pa uhapšena (VIDEO)

Žena u Kini je izazvala kašnjenje aviona na aerodromu u provinciji Hubei. Let iz Vuhana u Lanžou u ponedeljak oko 15.45 sati po lokalnom vremenu, kasnio je čak sat vremena, a ženu je uhapsila policija.

Žena starija od 50 godina je sjedela pored izlaza u slučaju nužde. Kabinsko osoblje ju je posebno upozorilo da vrata smije da otvara samo u krajnjem slučaju. No čim se stjuardesa okrenula od nje, žena je pritisnula dugme i otvorila ih kako bi malo provjetrila. Rekla je da joj je trebalo svježeg vazduha.

Kabinsko osoblje i ostali putnici su ostali u čudu. Avion je tada još bio na zemlji i trebao je da krene.

Da li će žena morati da plati novčanu kaznu još se ne zna. U Kini takvi slučajevi nisu rijetkost. Žena koja je u julu 2018. prvi put u životu putovala avionom pomiješala je vrata toaleta i izlaz u slučaju opasnosti, a let je kasnio dva sata.

Žena je deset dana bila u pritvoru.

U januaru 2015. godine je muškarac morao da plati 4500 eura jer je nakon slijetanja u grad Čongking otvorio izlaz u slučaju nužde. Istu stvar je napravio u junu 2019. putnik koji je putovao iz Bangkoka u Hubei.

24.sata.hr

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.