Pola metra snijega palo u Australiji, ali tu nije kraj (VIDEO)

Pola metra snijega palo u Australiji, ali tu nije kraj (VIDEO)

U pojedinim dijelovima Australije u noći između petka i subote palo je više od pola metra snijega, što je izazvalo radost među najmlađima, ali i u turističkim agencijama, piše britanski dnevnik Guardian.

Zvaničnik turističke organizacije za odmarališta na planini Buler i Stirling rekao je da snijeg u protekla 24 časa neprestano pada.

“Ovo je predivno. Snijeg je počeo da pada jučer i do sada nije stao. Ovo su do sada najbolji uslovi za skijanje. Sezona je prošlog mjeseca veoma sporo krenula, ali ova količina snijega predstavlja pravo olakšanje za ostatak sezone”, naglasio je David Clark.

U mjestu Fols Krik, na sjeveroistoku australijske države Viktorije, u protekla 24 sata palo je 45 centimetara snijega, prenosi Guardian.

Hladni talas koji se kreće preko Južne Australije ka Viktoriji, Novom Južnom Velsu i Kvinslendu donio je kišu i rekordno niske temperature, te snijeg i mećavu.

Meteorolozi najavljuju novi snijeg i mećavu, te predviđaju da će u narednih sedam dana pasti više od 80 centimetara snijega.

Izvor:N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.