Duletić

U Crnogorskoj negoduju

"Saboru trubača mjesto je u Guči a ne u Budvi"

Saboru trubača mjesto je u Guči, a ne u Budvi, samtraju u Crnogorskoj.

Odbornik Crnogorske u SO Budva Pero Duletić reagovao je na najavu da  će se za dvije sedmice na Jazu održati manifestacija „Guča u Budvi“.

„Iz medija smo to saznali. Predsjednik Opštine Budva nema naviku da se konsultuje i to je ogromni problem. Nije nam jasno koje su prave namjere organizatora ovakve manifestacije i koje ciljeve želi postići, ali je sigurno da je saboru trubača mjesto u Guči, a ne u Budvi. Ni Beograd, a ni Novi Sad nemaju svoju Guču, pa ni mediteranski centar poput Budve, koji razvija svoja, osobena kulturna obilježja  izdvajajući enorman budžet upravo za kulturu., nije prostor za takvu manifestaciju“, rekao je Duletić. 

On je dodao da su u Budvi dobrodošli gosti različitih kultura i tradicija, a da programima koje organizuje budvanska opština  treba da naglašava i dalje razvija mediteranski identitet Budve.

„Zaljubljenik u sabor trubača će da ide u Guču, a u Budvu gosti dolaze zbog njenog mediteranskog šarma , nekadašnje Pjesme Mediterana  i to treba potencirati. Zato Guča u Budvi svakom razumnom građaninu djeluje kao  populizam kome nije mjesto u našem gradu i  Crnogorska je protiv toga. Želimo da živimo Mediteran, a ne da ga sanjamo“, rekao je Duletić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.