Crnogorska osudila smjenu Jokića

"Građani zaslužuju da se opozicione političke partije ponašaju odgovorno"

Predsjedništvo Crnogorske žali zbog katastrofalne odluke da se smijeni predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić. Na sjednici koja je sinoć održana u Podgorici, Predsjedništvo Crnogorske je osudilo akt prekrajanja izborne volje građana Kotora, koji su 2016. godine na izborima glasali za razvlašćivanje DPS-a.

Crnogorska je pozvala predstavnike svih opozicionih političkih formacija u Crnoj Gori da se ponašaju odgovorno i da odlučuju principijelno.

"U situaciji u kojoj širom Crne Gore imamo pobunjene crnogorske građane, koji se bore za pravdu i za slobodu, nije smjelo da se desi da se bilo koja politička partija ponaša suprotno volji građana. Niko nema prava, ako želi da bude opozicija i da zajedno sa nama stvara savremenu i demokratsku državu, da protivno volji građana danas u Crnoj Gori pravi dogovore oko podjele vlasti sa DPS-om.", ocijenili su iz te partije.

Iz Crnogorske su saopštili da je smjena Vladimira Jokića sa mjesta predsjednika opštine neodgovoran čin i da kotorski slučaj pokazuje da u političkoj borbi nije presudan broj aktera sa kojima se učestvuje u zajedničkoj borbi, već pouzdanost i kredibilitet tih aktera.

Predsjedništvo Crnogorske je predložilo da se model po kojem uspješno funkcioniše budvanska vlast iskoristi i u drugim opštinama.

Pobunjeni crnogorski građani zaslužuju da se opozicione političke partije ponašaju odgovorno jer njihova borba ne smije biti  protraćena ili iznevjerena.

Predsjedništvo Crnogorske je uvjereno da se kriza legitimiteta u kojoj se nalaze političke institucije u Crnoj Gori najbolje rješava stvaranjem uslova za poštene i slobodne izbore.  Kako su naglasili ovo mora biti prioritet broj jedan svih aktera, a ne njihovi trenutni partikularni interesi. Crnogorska je pozvala predstavnike Demokratske partije socijalista da se u što kraćem roku uspostavi dijalog sa predstavnicima  opozicionih političkih partija i građanskog pokreta ‘Odupri se – 97.000’ kako bi pobjednik sledećih izbora u Crnoj Gori uživao puni izborni  legitimitet.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.