Crnogorska dobija mjesto potpredsjednika Opštine Budva?
Opština Budva

U utorak nastavak sjednice SO

Crnogorska dobija mjesto potpredsjednika Opštine Budva?

Predsjednik Skupštine opštine Budva Đorđije Vujović (DF) zakazao je za utorak, 17. jula, nastavak 16. sjednice koja je dosad triput prekidana zbog nedostatka kvoruma, jer je sve izvjesnije da su vladajuća koalicija i Crnogorska postigli dogovor o konstituisanju vlasti.

Prema saznanjima Dana, ostalo je da bude riješeno pitanje Turističke organizacije Budva, to jest, ko će biti u upravljačkoj strukturi organizacije.

Iz vladajuće koalicije su potvrdili da je Vujović zakazao sjednicu za utorak, te da će ovoga puta biti kvoruma za održavanje.

Pregovori predstavnika vladajuće koalicije i Crnogorske u vezi ulaska opozicionih odbornika u vlast počeli su u srijedu i trebalo bi da budu okončani do održavanja sjednice. Po nezvaničnim, ali pouzdanim saznanjima Dana, Crnogorska je dobila mjesto potpredsjednika opštine, i jedan sekretarijat. Biće potpisan i programski dokument o budućim pravcima razvoja budvanske opštine, kako bi se definisali koalicioni ciljevi u periodu do isteka mandata sadaššoj vlasti.

Dogovoreno je i da Dragan Krapović (Demokratska Crna Gora) ostane na čelu Opštine, sve do kraja decembra ove godine, kada bi trebalo da ga naslijedi Marko Bato Carević (DF).

Vlast u Budvi i Crnogorska sporazumjeli su se da tada bude obavljena rotacija na funkcijama, gdje bi Demokrate dobile mjesto predsjednika Skupštine opštine, a Carević bi onda bio imenovan za prvog čovjeka Budve.

Vremena za dogovor budvanskih političkih subjekata sve je manje, odnosno rok ističe 21. jula, jer Vlada namjerava da uvede prinudnu upravu ukoliko sve ne bude riješeno, s obzirom na to da već šest mjeseci nema sjednica lokalne skupštine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.