Pet situacija u kojima je sasvim opravdano da budete ljubomorni
Ilustracija

Pet situacija u kojima je sasvim opravdano da budete ljubomorni

Ljubomora u većini slučajeva ima negativnu konotaciju, a upravo se zbog toga žene često boje pokazati da im nešto smeta.

Kad više cijeni mišljenje svoje majke nego vaše

Neki muškarci smatraju mišljenje svoje majke jedinim važnim mišljenjem, a ako si u vezi s takvim, imaš apsolutno pravo na ljubomoru. Ako ti je stalo do frajera, želiš da cijeni i tvoje mišljenje, pa je činjenica da više vjeruje njoj nego tebi pomalo poražavajuća.

Kad je u provodu baš svaki vikend

U potpunosti podržavamo razdvajanje parova i odvojene izlaske, ali ako se tvoj dečko provodi (bez tebe) baš svaki vikend, definitivno imaš pravo na ljubomoru, čak i na ljutnju.

Kad se druži s bivšom djevojkom

Čak i ako su davno bili zajedno i već su neko vrijeme prijatelji, bivša cura je uvijek bivša cura, a ako često provodi vrijeme s njom, sasvim je normalno da ti to zasmeta.

Kada je popularan na društvenim mrežama

Ako se ispod svake njegove objave na društvenim mrežama stvori preko nekoliko djevojaka koje ga pokušavaju šarmirati komentarima, tvoja ljubomora nije neutemeljena. Naravno, on nije kriv što mu se one javljaju ali opet, vjerovatno mu iteako prija što je popularan.

Kada niste prioritet

Zaposleni muškarci su uvijek privlačni, ali ako je njegov cijeli dan prepun obaveza i ako se moraš boriti da bi se ubacila u njegov natrpan raspored, sasvim je normalno da ćeš biti ljubomorna na sve ljude koji ga mogu vidjeti tada kada ti ne možeš.

Index.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.