Nakon 7 godina borbe par iz Rogatice dobio blizance: Bog nas je obradovao
Ilustracija

Zahvaljujući vantjelesnoj oplodnji

Nakon 7 godina borbe par iz Rogatice dobio blizance: Bog nas je obradovao

Bračni par Jelena i Mladen Limić iz Rogatice koji su, nakon sedam godina braka, zahvaljujući vantjelesnoj oplodnji dobili blizance - kćerku Jovanu i sina Bogdana, poručuju svima koji maju problema sa sterilitetom da budu uporni i istrajni, jer se borba isplati.

"Bog nas je obradovao da budemo roditelji kćerke i sina. Bilo je uspona i padova, mnogo uloženog truda, ali nadu nikada nismo gubili i sve se na kraju isplatilo", rekao je Limić Srni.

Vantjelesna oplodnja obavljena je u Specijalizovanoj klinici za liječenje steriliteta i vantjelesnu oplodnju "Mediko es" iz Banjaluke, prenosi Srna.

"Tokom ovih godina bilo je više pokušaja vantjelesne oplodnje, a dva su obavljena sredstvima koje je Vlada Republike Srpske usmjerila za rješavanje problema steriliteta", ističe Limić.

Limić je zahvalio rogatičkom Šumskom gazdinstvu "Sjemeć", gdje je zaposlen, zbog više odsustvovanja sa posla, kao i Univerzitetskoj bolnici Foča i lokalnom Domu zdravlja, a posebno klinici u Banjaluci, gdje su više puta dolazili na preglede i intervencije, zbog njihovog razumijevanja i u pogledu termina, zbog udaljenosti.

On naglašava da su za njihov problem sluha imali i lokalna zajednica i načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić.

Na području opštine Rogatica ima 12 bračnih parova koji se bore za potomstvo.

Za bračne parove koji imaju problema sa sterilitetom na nivou opštine izdvaja se po 1.000 eura na godišnjem nivou, a potrebno je da ispunjavaju određene uslove - moraju biti tri godine u braku, te prikupiti odgovarajuću dokumentaciju za ljekarske preglede.

Za svako novorođeno dijete opština Rogatica izdvaja po 250 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.