Velike promjene na popularnoj platformi: Evo šta morate znati ako naručujete preko nje

Velike promjene na popularnoj platformi: Evo šta morate znati ako naručujete preko nje

Korisnici Amazona koji nemaju Prime članstvo moraće plaćati naknadu za dostavu u iznosu 1.99 eura po pošiljci.

Naime, prethodno su korisnici Amazona mogli besplatno uzeti svoje narudžbe koje su im poslane na paketomate, odnosno urede za preuzimanje paketa ili DHL. Amazon je potvrdio kako se to mijenja te će cijena svake dostave do mjesta za preuzimanje paketa biti 1.99 eura po pošiljci.

Amazon ne naplaćuje troškove dostave samo za dostavu za narudžbe iznad 39 eura. Ništa se ne mijenja za članove Prime pretplate. Dostava ostaje besplatna, prenosi Fenix Magazin.

Promjene uključuju stavke kao što su knjige i Kindle uređaji. Amazon šalje te proizvode bez naknade za dostavu, čak i članovima koji nisu Prime.

“Uvođenje minimalne vrijednosti narudžbe za besplatne dostave do stanica za preuzimanje nije odluka koju uzimamo olako. Struktura cijena se redovno provjerava i prilagođava. Cilj je kupcima ponuditi veću dodatnu vrijednost”, rekao je glasnogovornik Amazona.

Prošle godine Amazon je promijenio minimalnu vrijednost narudžbe, za besplatne dostave za članove koji nemaju Prime članstvo na adrese za dostavu u Njemačkoj. Od tada je minimalna vrijednost narudžbe za besplatne dostave 39 eura umjesto dosadašnjih 29 eura.

iZVOR:Fenix magazin

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.