Čekić: Kao što i sam Šojić „otvara zatvorenu sjednicu“, ministar otvara zatvoreni rudnik Brskovo

Čekić: Kao što i sam Šojić „otvara zatvorenu sjednicu“, ministar otvara zatvoreni rudnik Brskovo

Osnivač Bošnjačkog demokratskog pokreta (BDP) Everin Čekić reagovao je na intervju ministra rudarstva, gasa i nafte Admira Šahmanovića koji je dao TV 'Vijesti'.

Saopštenje Everina Čekića prenosimo u cjelosti:

Nedavni intervju ministra Admira Šahmanovića televiziji Vijesti jasno prikazuje da Bošnjačka stranka sve više liči na „Stranku zdravog razuma“ i lidera te partije “Srećka Šojića”. Nakon što su željom za foteljom ušli u rekonstruisanu 44. Vladu, praveći izmišljene resore, konačno su shvatili da se ne može upravljati onim čega nema, pa je potrebno po svaku cijenu iznaći način da se nečim bave, ne mareći za interese građana i njihovu borbu za očuvanje životne sredine.

Kao što i sam Šojić „otvara zatvorenu sjednicu“, ministar otvara zatvoreni rudnik Brskovo, uprkos stavu iste ove Vlade prije rekonstrukcije, da je po pitanju otvaranje rudnika Brskovo stavljena tačka. I naravno, onda standardna matrica, kriv je novinar, izgubio se kontekst, jer uvaženi ministar poručuje građanima da ne vjeruju onome što su čuli i vidjeli, nego da vjeruju njemu. I dok s jedne strane premijer Spajić, koji nije gledao intervju, pokušava umanjiti političku štetu koju je napravio njegov i BS-ov ministar bez resora, s druge strane funkcioneri PES-a i lokalne uprave Bar oštro kritikuju ministra Šahmanovića, kazavši da očigledno ne poznaje oblast energetike i rudarstva, te da LNG terminala u toj opštini neće biti.

Sve je jasnije da ova Vlada funkcioniše kao raštimovani orkestar, i da nema principa ni programa kojim se rukovode, kao ni jasne hijerarhije, te da svako može da radi i govori šta hoće bez ikakvih posljedica.

Sve očiglednije su turbulencije unutar same Vlade, jer neusaglašeni stavovi članova kabineta i iznošenje u javnost informacija koje zbunjuju i obmanjuju građane, postaju svakodnevnica vladajuće većine, a to nije ubrzani put ka Evropskoj Uniji, nego po svemu sudeći ka padu Vlade.

Kao što smo i ranije kazali, funkcioneri BS-a svaki put kad izađu u javnost izazivaju sve brojnije negativne reakcije, pa ih podržavamo da tako i nastave. Možda još uvijek ne znamo da li je ili nije stavljena tačka na rudnik Brskovo, ali zasigurno znamo da su Bošnjaci stavili tačku na dalju podršku ovakvoj politici Bošnjačke stranke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.