Savjeti za uštedu električne energije: Mali koraci za velike promjene u vašem domaćinstvu

Savjeti za uštedu električne energije: Mali koraci za velike promjene u vašem domaćinstvu

Sve veće cijene energenata i briga za životnu sredinu podstakli su mnoge porodice da traže načine kako da uštede energiju u svojim domaćinstvima. Uz nekoliko jednostavnih promjena u svakodnevnim navikama, možete značajno smanjiti potrošnju energije i račune za struju.

Jedan od najefikasnijih savjeta je zamjena klasičnih sijalica LED sijalicama koje troše i do 75% manje energije. Takođe, isključivanje uređaja iz utičnice kada se ne koriste može dodatno smanjiti nepotrebnu potrošnju struje. Redovno održavanje uređaja kao što su klima uređaji i bojleri osigurava njihovu efikasnost i dugovječnost, što takođe doprinosi uštedi.

Uvođenje jednostavnih pravila, poput kraćeg tuširanja i korišćenja hladne vode kada je moguće, može značajno smanjiti potrošnju vode i struje. Izolacija prozora i vrata takođe pomaže u zadržavanju toplote u zimskom periodu, čime se smanjuje potreba za dodatnim grijanjem.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.