Ukrajinski napad dronovima

Ukrajinski napad dronovima

U napadu ukrajinskih dronova oštećeni su elektrana u zapadnom ruskom regionu Orel i infrastrukturni objekat u Voronježu, saopštili su regionalni ruski zvaničnici.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je protivvazdušna odbrana Rusije uništila 39 ukrajinskih dronova.

Guverner Orlovske oblasti Andrej Kličkov rekao je da je elektrana oštećena ostacima dva drona. Guverner Voronježa Aleksandar Gusev rekao je da je komunalna infrastruktura oštećena u Gazoprovodu, takođe zbog pada dronova.

Iznad Kurske oblasti presretnuto je 19 dronova, devet je oboreno iznad Belgoroda, tri iznad Voronježa, pet iznad Brjanska i tri iznad Lenjingradske oblasti, saopštilo je Ministarstvo na Telegramu.

Ruske vlasti su u subotu saopštile da su uništile 19 dronova u regionu Kurska gdje je izbio požar u skladištu nafte.

Guverner Kurske oblasti Andrej Smirnov kazao je da vatrogasci i dalje pokušavaju da ugase požar u skladištu nafte, izazvan ukrajinskim napadom dronovima u subotu uveče.

On je rekao da su napadi pričinili manju štetu na nekoliko stambenih zgrada.

Ukrajina smatra da je ruska energetska infrastruktura legitimni vojni cilj i počela je da je gađa početkom ove godine.

Ukrajina u velikoj meri koristi dronove dugog dometa, koji su praktično jedino oružje koje može da pogodi vojne objekte duboko unutar Rusije.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.