Izrael obećao da će Hezbolah

Tenzije rastu

Izrael obećao da će Hezbolah "platiti cijenu" nakon raketnog napada na Golansku visoravan

Izrael je obećao da će Hezbolah "platiti cijenu" nakon što je okrivio libansku militantnu grupu, koju podržava Iran, za raketni napad na Golansku visoravan, koju je okupirao Izrael, a gdje je u subotu ubijeno 12 djece.

Iako Hezbolah "odlučno poriče" da stoji iza napada, ipak je još jednom porasla bojazan da će sveopšti rat zahvatiti region.

U subotu je pokrenut veliki napad, s otprilike 30 projektila, koji su prešli iz Libana na teritoriju pod kontrolom Izraela.

Riječ je o najsmrtonosnijem napadu na Izrael od 7. oktobra prošle godine kada je Izrael napao Hamas. Najmanje 44 osobe su ranjene, a najmanje 12 djece je poginulo na igralištu dok su igrali fudbal.

Izrael za napad krivi Hezbolah, no oni odgovornost preuzimaju samo djelimično.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.