Poslanici da spriječe gašenje Uprave za gazdovanje šumama i lovištima i uništenje šuma

Poslanici da spriječe gašenje Uprave za gazdovanje šumama i lovištima i uništenje šuma

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima je došla u posjed predloženih amandmana na Predlog Zakona o šumama, koji u jednom dijelu apsolutno žele da ugase Upravu, ostave na ulici preko 350 zaposlenih i da unište crnogorske šume.

Ističu da bi tako sve nadležnosti upravljanja i gazdovanja crnogorskim šumama prebacili u potpuno neodrživo privredno društvo, na šta smo u prethodnoj godini aktivno ukazivali.

- Ovakvim neprofesionalnim i neočekivanim postupkom još jednom su na očigled kompletne crnogorske javnosti beskrupulozno iznevjerena data obećanja na nedavno održanom sastanku, prekršen postignuti dogovor, a naši amandmani i stručni argumenti i predlozi sakriveni i odbačeni, što nam govori da je krajnji cilj novog Zakona o šumama uništenje Uprave, njenih zaposlenih i crnogorskih šuma, a sve zbog ostvarenja prikrivenih ličnih koristi i interesa - navode iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Iz ovih razloga, iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima apelujemo na sve poslanike u Skupštini Crne Gore da dobro obrate pažnju na ovu istorijsku i jednostranu prevaru koja je upućena prema njima na dalje odlučivanje, a koja nije ništa drugo do prevara građana Crne Gore i potpuno uništavanje jednog najvažnijeg prirodnog resursa.

- Naime, predloženim Amandmanom 1 se planira u poglavlju II, koji se odnosi na prava i obaveze vlasnika šuma i pravni režim korišćenja šuma, u članu 8, Predloga zakona, da se isti promijeni i da glasi: „Šumom, šumskim zemljištem, drvećem van šume i goletima u državnoj svojini, van zaštićenih prirodnih dobara – nacionalnih parkova i parkova prirode, upravlja i gazduje privredno društvo za upravljanje i gazdovanje šumama čiji je osnivač Vlada Crne Gore sa udjelom od 100% (u daljem tekstu: privredno društvo za upravljanje i gazdovanje šumama) u skladu sa ovim zakonom“ - navode iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Ovim amandmanom, kako ističu, donosioci odluka su stavili ključ u vrata Uprave, njene zaposlene poslali na ulicu, a crnogorske šume bacili u propast, u kojoj će kroz različite mehanizme, a u cilju ostvarenja ličnih interesa, posjeći sve za rad virtuelnih profita i ličnih interesa.

- Nadamo se da će crnogorski poslanici imati sluha i dobro razmotriti ovu serviranu prevaru u njihovim materijalima, i svojim protivljenjem spasiti Upravu za gazdovanje šumama i lovištima, njene zaposlene i prvenstveno crnogorske šume, po kojima smo prepoznati u Evropi i šire - saopštili su iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.