Obrat u slučaju atentata na Trumpa? Šef FBI-a smatra da ga je možda pogodio geler

NIJE BIO ŽIVOTNO UGROŽEN?

Obrat u slučaju atentata na Trumpa? Šef FBI-a smatra da ga je možda pogodio geler

Direktor FBI-a Christopher Wray nije siguran je li bivši predsjednik Donald Trump pogođen metkom na predizbornom skupu u Butleru u Pennsylvaniji. Mogao je biti šrapnel, rekao je na saslušanju Odbora za pravosuđe Zastupničkog doma.

"Pitanje je je li to bio metak ili šrapnel koji ga je pogodio u uho. Dok sada sjedim ovdje, ne znam je li taj metak mogao igdje otići osim da izazove ogrebotinu", rekao je Wray

Upotrijebio je riječ geler, što može označavati i fragment samog projektila i nekog pogođenog predmeta. Neposredno nakon pokušaja atentata pojavile su se spekulacije da je Trump pogođen gelerom rascjepkanog uređaja za očitavanje, no one su prema brojnim medijima neutemeljene, piše The Guardian.

Šef FBI-a također je rekao zastupnicima da je napadač na internetu tražio informacije o tome kako je Lee Harvey Oswald ubio bivšeg predsjednika Johna F. Kennedyja. Prema Wrayu, Crooks je na Googleu tražio pitanje "koliko je Oswald bio udaljen od Kennedyja".

Trump se ne slaže s Wrayevim riječima. Rekao jenedugo nakon pucnjave da je pogođen metkom koji mu je probio gornji dio desnog uha.

"Odmah sam znao da nešto nije u redu jer sam čuo šištanje, pucnjeve i odmah sam osjetio kako mi metak prolazi kroz kožu. Puno sam krvario pa sam znao što se događa", rekao je Trump.

Bivši ljekar Bijele kuće Ronny Jackson odgovorio je na Wrayevu izjavu u objavi na društvenoj mreži X, nazvavši komentare šefa FBI-a "apsolutno neodgovornim" i "politički motiviranim" protiv Trumpa.

"Ono malo vjerodostojnosti što mu je moglo preostati nestalo je nakon što je nesmotreno sugerirao da Trump možda nije pogođen metkom. Bio je to metak. Vidio sam ranu!", kazao je Jackson.

Dvadesetogodišnji napadač, Thomas Matthew Crooks, pokušao je upucati Trumpa dok se republikanski predsjednički kandidat obraćao pristalicama na skupu u Butleru. Pritom je od bivšeg predsjednika bio udaljen svega 150 metara. Trump je zadobio tek lakšu povredu uha, strijelca su odmah eliminirali pripadnici tajne službe.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.