Rekordna zapljena metamfetamina u Holandiji, više od tri tone

Rekordna zapljena metamfetamina u Holandiji, više od tri tone

Rekordna zapljena od više od 3.200 kilograma metamfetamina, tržišne vrijednosti od 22,4 miliona eura, sprovedena je početkom marta u luci Roterdam, saopštilo je javno tužilaštvo Holandije i dodalo da je bilo potrebno nekoliko mjeseci da droga bude uspješno uništena.

Drogu je otkrila carina tokom provjere, a bila je sakrivena u ogromnim vrećama iz Meksika u kojima su bile i neke zagađujuće materije, navodi se u saopštenju javnog tužilaštva.

„Droga je bila sakrivena u pjeskovitoj supstanci jako kontaminiranoj bakrom i PFAS-om“, poznatim kao „večiti zagađivači“ koji je gotovo neuništiv, dodaje se u saopštenju u kojem se navodi da se dugo tražilo rješenje kako da droga zajedno sa zagađivačem bude uništena.

Tužilaštvo je navelo da je droga zbog toga uništena tek prošle nedjelje.

To je do sada najveća zapljena te sintetičke droge u Holandiji.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.