Trump poručio Netanyahuu: Završi rat, Izrael je desetkovan mišljenjem javnosti

PREDSJEDNIČKI KANDIDAT

Trump poručio Netanyahuu: Završi rat, Izrael je desetkovan mišljenjem javnosti

Republikanski kandidat za predsjednika SAD-a Donald Trump, dan prije sastanka s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, pozvao je na brzi prekid rata protiv Hamasa u Pojasu Gaze i povratak talaca, dodajući da "Izrael nije baš dobar u odnosima s javnošću".

Upitan o svom planu da okonča rat u Gazi ako bude izabran za predsjednika, bivši američki predsjednik je rekao za Fox News da želi da Netanyahu "završi i brzo to uradi... jer su oni desetkovani ovim publicitetom".

Dodao je da Izrael "mora da vrati taoce" i da veruje da su "mnogi od njih, možda, mrtvi".

Također je ponovio svoju tvrdnju više puta tokom telefonskog intervjua da se Hamasov masakr 7. oktobra i rat u Gazi koji je uslijedio ne bi dogodili da je on u to vrijeme bio predsjednik.

"Znate, 7. oktobar se nikada ne bi dogodio da sam ja predsjednik. Nije bilo šanse. Iran je bio slomljen. Nisu imali novca za Hamas ili Hezbolah. To se jednostavno ne bi dogodilo. Nema šanse", rekao je on.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.