Rusi spremili zaplijenu Habibove imovine: Ostaje bez kuće i impresivne kolekcije automobila

POKRENUT POSTUPAK

Rusi spremili zaplijenu Habibove imovine: Ostaje bez kuće i impresivne kolekcije automobila

Legendarni MMA borac Habib Nurmagomedov (35) našao se u velikim problemima nakon što su ruske vlasti spremile zaplijenu njegove imovine poslije optužbi za utaju poreza.

Kako prenosi Telegram kanal Mash, Nurmagomedovu je od 5. juna zabranjeno napuštanje Ruske Federacije, a pravosudni organi su započeli proces lociranja njegove imovine radi eventualne zaplijene i prodaje.

Zabilježeno je da Khabib posjeduje porodičnu kuću u Dagestanu i kolekciju vozila, uključujući:

Ferrari California T – 300.000 dolara

Mercedes-Benz AMG GT S – 161.000 dolara

Mercedes-Benz S-Klasa – 122.000 dolara

BMW serije 7 – 101.000 dolara

Toyota Land Cruiser – 85.000 dolara

Toyota Tacoma – 44.000 dolara

Nešto ranije, poreska uprava u Rusiji blokirala je račune Eagle FC organizacije, Habibovog projekta koji je ekspresno propao, kao i humanitarne organizacije u vlasništvu Nurmagomedova.

Razlog je, kako tvrde iz Rusije, utaja poreza za koju je Habib optužen.

Njegov dug na osnovu poreza državi iznosi oko 3,4 miliona eura, a nezvanični izvori kažu da je taj novac legendarni borac iskoristio za kupovinu hotela i pokretanje start-up biznisa u Turskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Bude li Habib proglašen krivim za utaju poreza, prijeti mu zatvorska kazna u trajanju šest godina.

Podsjećamo, Nurmagomedov je karijeru u MMA okončao u oktobru 2020. godine nakon pobjede nad Justinom Gaethjeom, koja mu je bila 29. u karijeri koju je završio bez poraza.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.