Biden se oglasio prvi put od zvaničnog povlačenja iz predsjedničke kampanje, ponovio podršku za Harris
Kamala Harris i Joe Biden (Foto: EPA-EFE)

Biden se oglasio prvi put od zvaničnog povlačenja iz predsjedničke kampanje, ponovio podršku za Harris

Aktuelni predsjednik SAD-a Joe Biden obratio se javnosti prvi put nakon što se zvanično povukao iz predsjedničke utrke, a obratio se telefonom grupi njegovih saradnika u Delawareu.

Na društvenim mrežama su, na osnovu toga da se Biden nije lično javio snimkom ili pojavljivanjem uživo kada se povukao, pokrenute glasine da se nalazi u teškom zdravstvenom stanju, a pojedini su govorili i da je možda preminuo.

Ipak, Biden je to demantovao kratkim javljanjem za svoje saradnike u kampanji, te je pojasnio pozadinu iza njegovog poteza.

"Znam da je vijest o povlačenju bila iznenađujuća i teško ju je bilo čuti, ali bila je ispravna odluka", rekao je Biden, zovući s telefona dok se oporavlja od COVID-a.

Biden je rekao da se "ime na listi se promijenilo, ali misija nije".

"Ne odlazim nigdje. Bit ću tamo u kampanji s njom, s Kamalom", rekao je američki predsjednik.

Biden je takođe naglasio koliko mu je i dalje važno poraziti Donalda Trumpa.

"Neću biti na izborima, ali bit ću i dalje potpuno angažovan", dodao je.

Biden je obećao da će učiniti sve što Harris treba da je podrži. Ostao je na telefonu dok je Doug Emhoff predstavio svoju suprugu.

"Gledam te, dijete. Volim te", rekao je Biden.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.