Žrtve novog napada u južnoj Gazi, ubijeno 16 Palestinaca

Žrtve novog napada u južnoj Gazi, ubijeno 16 Palestinaca

U izraelskim napadima ubijeno je najmanje 16 Palestinaca u istočnim oblastima Kan Junisa, saopštili su zvaničnici Ministarstva zdravlja Gaze koje je pod kontrolom Hamasa. Napadi su uslijedili nakon što je Izrael izdao nova naređenja za evakuaciju nekih naselja.

Palestinski zdravstveni zvaničnici rekli su da je najmanje 16 Palestinaca ubijeno u granatiranju izraelskih tenkova u gradu Bani Suhaila istočno od Kan Junisa.

Palestinci, Ujedinjene nacije i međunarodne humanitarne agencije saopštile su da u Gazi više nema bezbjednog mjesta. Ranije u julu, desetine Palestinaca ubijeno je u odvojenim izraelskim napadima u oblastima određenim za humanitarno delovanje Al-Mavasi.

Izrael je saopštio da su napadi bili usmjereni na vojsku Hamasa, uključujući pojedine visoke vojne šefove. Palestinski zvaničnici su te navode nazvali lažnim.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.