Obama podržao Bajdena: On je patriota najvišeg ranga

Obama podržao Bajdena: On je patriota najvišeg ranga

Bivši američki predsjednik Barak Obama izrazio je podršku aktuelnom predsjedniku Džozefu Bajdenu nakon njegove odluke da se povuče iz izborne trke, opisavši ga kao "patriotu najvišeg ranga".

„Džo Bajdenje bio jedan od najdosljednijih predsjednika, kao i moj dragi prijatelj i partner. Danas nas je ponovo podsjetio i na to da je patriota najvišeg ranga“, napisao je Obama na društvenoj mreži X. On je dodao da zna da se Džo Bajden nikada nije povukao iz borbe.

„To što je pogledao na političku scenu i zaključio da bi trebalo da prepusti baklju drugom kandidatu je sigurno jedna od najtežih odluka u njegovom životu“, dodao je Obama. Bivši predsjednik je naveo i da zna da Bajden ne bi donio takvu odluku da nije verovao da je to prava stvar za Ameriku.

„To je istorijski primjer istinskog sluge naroda koji je još jednom stavio interes američkog naroda ispred svog, i primer koji bi buduće generacije lidera trebalo da slijede“, poručio je Obama.

On je dodao da ima puno povjerenje da će lideri Demokrata na predstojećoj konvenciji stvoriti proces iz kojeg će izaći izuzetan kandidat. Bajden se ranije juče povukao iz kampanje za reizbor na predsjedničkim izborima 5. novembra.

Bajden je rekao da podržava potpredsjednicu SAD Kamalu Haris kao kandidatkinju demokrata na predsjedničkim izborima na kojima bi se suprotstavila republikanskom kandidatu Donaldu Trampu.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.