Njemački policajac šakom u lice udario ženu na protestima za Palestinu u Berlinuv

BRUTALAN NAPAD

Njemački policajac šakom u lice udario ženu na protestima za Palestinu u Berlinuv

Njemačka policija u subotu se oštro obračunala s propalestinskim demonstrantima i privela mnoge u Berlinu. Tokom marša koji je krenuo s trga Neptunbrunnen, demonstranti su uzvikivali slogane poput "Njemačka finansira, Izrael bombardira", "Teroristički Izrael", "Palestina je naša" i "Sloboda za Palestinu".

Napetost je porasla nakon što su tri osobe suprotnih stavova podigle izraelsku zastavu na Potsdamer Platzu, krajnjoj tački marša.

Policija je oštro intervenirala protiv onih koji su podržavali Palestinu i privela mnoge prosvjednike.

Na društvenim mrežama širi se snimak brutalnog napada policajca na ženu koja je učestvovala na protestima. Policajac je snažno šakom u lice udario demonstranticu što je izazvalo gnjev ostalih sudionika.

U gruboj intervenciji povrijeđene su ukupno dvije žene.​​​​​​

Otkako je Tel Aviv pokrenuo svoj napad 7. oktobra, više od 38.900 Palestinaca je ubijeno u Pojasu Gaze, većina žena i djece, dok je više od 89.600 ranjeno, prema lokalnim zdravstvenim vlastima u Gazi.

Nakon više od devet mjeseci izraelskog rata, golema područja Gaze leže u ruševinama usred blokade hrane, čiste vode i lijekova.

Izrael je optužen za genocid na Međunarodnom sudu pravde, koji je u svojoj posljednjoj presudi naredio Tel Avivu da odmah prekine svoju operaciju u južnom gradu Rafahu, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od rata prije nego što je napadnut 6. maja.

Izvor:Klix.ba

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.