Napravite sami prirodne maske za lice
Shutterstock

Napravite sami prirodne maske za lice

Mitiseri su jedan manje opasan i manje problematičan oblik akni, međutim njihovo uklanjanje nije sasvim jednostavno. Posebno nas muče mitiseri na nosu, jer se upravo tu najčešće i pojavljuju.

Ali nema mesta panici, i ovaj problem ima rešenje. Drugi naziv za mitisere jesu otvoreni komedoni i najčešće se javljaju na čelu, nosu i bradi, odnosno T zoni.

Javljaju se u vidu crnih tačkica na koži, međutim one su zapravo začepljene pore. Mitiseri se javljaju usled stresa, hormonske neravnoteže, bakterija kao i loše ishrane ili usled konzumiranja alkohola i duvana.

Ovo su najdjelotvornije maske i pilinge za uklanjanje mitisera!

Soda bikarbona

Soda će svojim dejstvom izvući i najdublje mitisere i sve ono što je začepilo pore i dovelo do izbijanja mitisera na nosu. U posudu dodajte malo vode i kašičicu sode, miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Nanesite na nos i kružnim pokretima pilingujte svaki dio gdje su se pojavili mitiseri. Isperite lice i nanesite vašu omiljenu hidratantnu kremu.

Piling sa limunom uklanja crne tačkice sa nosa

Limun je bogat askorbinskom kiselinom koja dubinski čisti kožu! Na krišku limuna nanesite malo šećera i dobro istrljajte, ispilingujte nos. Na ovaj način, riješićete se svih nečistoća i izumrlih ćelija.

Maska sa želatinom za mitisere na nosu

Potrebno vam je malo želatina u prahu i dvije kašike mlijeka. Zagrijte mlijeko i dodajte želatin, pa neprestano miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Ostavite smjesu da se prohladi, nakon toga nanesite masku na nos i dio oko nosa, pa ostavite da djeluje oko 30 minuta. Potom polako skinite masku sa nosa! Za trajne rezulatet, koristite ovu masku jednom nedjeljno.

Maska od bjelanceta

Bjelance će nas odlično riješiti mitisera na nosu, a uz to će nahraniti kožu proteinima. Umućeno bjelance nanesite na nos, preko toga ravnomjerno utapkajte parče ubrusa ili toalet papira i neka djeluje pola sata. Polako skinite masku i isperite nos temeljno mlakom vodom.

Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.