Huti nakon napada Izraela na Jemen: Ne odustajemo od pomoći braći u Gazi
Foto: Telegram

Huti nakon napada Izraela na Jemen: Ne odustajemo od pomoći braći u Gazi

Vrhovno političko vijeće jemenskog pokreta Huti saopštilo je da će doći do "učinkovitog odgovora" na izraelske vazdušne napade na luku Hodeidah te da neće odustati od "pomoći braći u Gazi".

Izraelska vojska saopštila je da su izraelski borbeni avioni napali vojne ciljeve Huta u području luke Al-Hudaydah u Jemenu kao odgovor na dronovski napad u kojem je ubijen izraelski državljanin.

"Huti neće oklijevati u napadu na vitalne mete u Izraelu", rekao je vojni glasnogovornik pokreta u subotu nakon što je Izrael izveo vazdušne napade na jemenski lučki grad Al-Hudaydah.

Huti su saopštili da su spremni za dugi rat s Izraelom, nekoliko sati nakon što su izraelski avioni napali obalni grad Al-Hudaydah, koji je pod kontrolom ove grupe na zapadu ratom razorene zemlje.
"Oružane snage neće prekinuti svoje operacije podrške našoj braći u Gazi bez obzira na posljedice, i uz Božju podršku pripremaju se za dugi rat s tim neprijateljem", rekao je vojni glasnogovornik Huta Yehya Saree u televizijskoj izjavi.

Šef jemenske pregovaračke delegacije Mohammad Abdul-Salam potvrdio je da je pritisak na Hute da prestanu podržavati Gazu "san koji se neće ostvariti za izraelskog neprijatelja".

"Brutalna izraelska agresija samo će povećati odlučnost i postojanost jemenskog naroda i njegovih hrabrih oružanih snaga", kazao je Abdul-Salam.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.