IDF jutros presreo projektil iz Jemena, Huti odgovaraju na napad
Foto: Izraelska vojska

IDF jutros presreo projektil iz Jemena, Huti odgovaraju na napad

Izrael je sinoć izveo prvi napad na tlo Jemena kao odgovor na napad Huta u kojem je ubijen jedan izraelski državljanin. Huti su obećali odgovoriti na taj napad, a izraelska vojska izvještava o presretanju raketa tokom noći.

IDF je presrela raketu zemlja-zemlja, koja se približila Izraelu iz Jemena u nedjelju ujutro, objavila je izraelska vojska.

"Protivvazdušni  odbrambeni niz IDF-a uspješno je presreo projektil zemlja-zemlja, koji se približio izraelskoj teritoriji iz Jemena, koristeći sistem  vazdušne odbrane 'Arrow 3'", saopšteno je iz IDF-a.

Izraelci su pogodili rafineriju, odnosno skladište nafte, koje se nalazi u lučkom gradu Al-Hudaydahu, a ubrzo nakon toga su potvrdili odgovornost za napad, dok je premijer Izraela Benjamin Netanyahu kazao da taj lučki grad "nije tako nevin" i da su se odatle pripremali napadi.

Izraelski ministri su bili svjesni toga da će pokrenuti širenje sukoba ukoliko odgovore Hutima na tlu Jemena, odnosno, da "otvaraju aktivan front", kako navode, ali im je bilo važnije pokazati da niko nema pravo napadati Izrael.

Bijela kuća je saopštila da SAD nije bio uključen u napad, ali su podržali "pravo Izraela na samoodbranu".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.