Izrael napao Hute, pogođeno skladište nafte u zapadnom Jemenu
Foto: Haaretz

Izrael napao Hute, pogođeno skladište nafte u zapadnom Jemenu

Jemenski mediji su objavili da je izraelska vojska pogodila grad Al-Hudaydahu, koji kontrolišu Huti u zapadnom Jemenu. Ovu informaciju prenose i izraelski mediji uz fotografije i snimke napada.

Izvještaji u Jemenu kažu da je napad bio usmjeren na skladište nafte u luci al-Hudaydah i da ima mrtvih.

Oglasila se i izraelska vojska (IDF) saopštenjem u kojem je potvrdila da je izvela napad na Hute.

"Lovci su pogodili vojne ciljeve terorističkog režima Huti u području luke Al Hudaydah u Jemenu, kao odgovor na stotine napada koji su izvedeni na Državu Izrael posljednjih mjeseci", navodi IDF.

Slike i videosnimak, koji kruže društvenim mrežama, prikazuju plamen i dim, koji se dižu sa ciljane lokacije.
Prema pisanju Haaretza, Huti su odmah najavili odgovor na ovaj izraelski napad.

Napad je uslijedio dan nakon što je dron, koji su lansirali Huti pogodio Tel Aviv, ubivši jednog Izraelca. Izrael je tada zaprijetio odgovorom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.