Izrael pojačao napade na Gazu, u talasu novih bombardovanja desetine mrtvih

IMA I DJECE

Izrael pojačao napade na Gazu, u talasu novih bombardovanja desetine mrtvih

Desetine Palestinaca ubijeno je u talasu izraelskih napada na izbjeglički kamp Nuseirat i druge lokacije u Gazi tokom petka navečer i do subote ujutro, prema izvještajima. Talas napada uslijedio je nakon što je Međunarodni sud pravde odlučio da je izraelska okupacija teritorija Palestine ilegalna.

Izraelska vojska izvela je nekoliko smrtonosnih napada na domove širom Pojasa Gaze u posljednjih nekoliko sati, a bilježi se desetine mrtvih i povrijeđenih od sjevera do juga Pojasa.

Napadi uključuju najmanje petoro poginulih u napadu na porodičnu kuću Ayyad u četvrti Sheikh Radwan u gradu Gazi na sjeveru Gaze Potom, najmanje četvoro ubijeno, uključujući dvoje djece, nakon napada na porodičnu kuću Abu Jasera u Džabaliji u sjevernoj Gazi. Najmanje troje poginulih nakon napada na kuću u izbjegličkom kampu Bureij u centralnoj Gazi.

Također, prema izvještavanju Al Jazeerre, najmanje je četvoro ubijenih nakon napada na porodičnu kuću al-Sharihi u izbjegličkom kampu Nuseirat, u centralnoj Gazi. U napadu na porodičnu kuću Abu Sidre u Nuseiratu je najmanje osam ubijenih, dok je u napadu izraelske bespilotne letjelice poginula i jedna osoba koja je vozila bicikl u gradu Khan Younis na jugu Gaze.

Svi ovi napadi uslijedili su nakon što je u petak večer Međunarodni sud pravde donio odluku u kojoj je izraelsku okupaciju pojedinih teritorija Palestine nazvao "ilegalnom" i zatražio od Izraela da se povuče.

Na ovakvu odluku, Izrael je odgovorio talasom napada koji su rezultirala desetinama mrtvih.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.