Zelenski u Londonu tražio dozvolu za upotrebu raketa dugog dometa

Zelenski u Londonu tražio dozvolu za upotrebu raketa dugog dometa

Rat u Ukrajini – 878. dan. Ukrajinske vlasti tvrde da su tri civila poginula, a da je petoro ranjeno u ruskom raketnom udaru na Nikolajev. Sa druge strane, u napadu ukrajinskih dronova na Kursku oblast poginula je jedna, a povrijeđene dvije osobe. Volodimir Zelenski pozvao članove britanske vlade da apeluju na saveznike da dozvole Kijevu upotrebu raketa velikog dometa protiv Rusije. Američkog novinara Evana Gerškoviča sud u Jekaterinburgu poglasio krivim za špijunažu i osudio na 16 godina strogog zatvora.

Zelenski razgovarao sa Trampom: Ukrajina će uvijek biti zahvalna SAD

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski kaže da je u telefonskom razgovoru sa Donaldom Trampom, kandidatom za predsjednika SAD čestitao republikansku nominaciju i osudio neuspjeli atentat na Trampa u Pensilvaniji.

Tramp i Zelenski su govorili su i o američkoj demokratiji kao i o ratu u Ukrajini.

"Ukrajina će uvijek biti zahvalna SAD na pomoći u jačanju naše sposobnosti da se odupremo ruskom teroru", napisao je na Iks-u.

U razgovoru sa Trampom je ponovio je da se ruski napadi na ukrajinske gradove i sela nastavljaju svakog dana.

"Dogovorili smo se sa predsjednikom Trampom da na ličnom sastanku razgovaramo o tome koji koraci mogu učiniti mir pravednim i zaista trajnim", rekao je Zelenski.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.