Singapur: Nakon sudara zapalili se tankeri sa dva miliona barela nafte

Singapur: Nakon sudara zapalili se tankeri sa dva miliona barela nafte

Dva velika naftna tankera zapalila su se danas nakon sudara blizu Singapura, a dva člana posade evakuisana su u bolnicu, saopštio je jedan od vlasnika tankera.

Singapur je najveće azijski centar za trgovinu naftom i najveća luka na svijetu za skladištenje goriva. Okolne vode ključni su plovni putevi između Azije, Evrope i Bliskog Istoka i svrstavaju se u najprometnije pomorske rute.

Tanker pod zastavom Singapura, Hafnia Nile, i tanker pod zastavom Svetog Tome i Principa, Ceres I, nalazili su se oko 55 kilometara sjeveroistočno od singapurskog ostrva Pedra Branca na istočnom prilazu Singapurskom moreuzu saopštila je Singapurska pomorska i lučka uprava(MPA).

Pronađeno je 22 člana posade broda Hafnia Nile i 40 članova broda Ceres I, rekla je MPA. Vlasnik Hafnije Nilea potvrdio je da je brod sudjelovao u sudaru s kineskim Ceresom I.

Vlasti za zaštitu okoline susjedne Malezije rekle su da im je rečeno da se pripreme za potencijalno izlivanje nafte.

Tankeri su prevozili preko dva miliona barela nafte.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.