Danas premijerski sat: Spajić odgovara na pitanja poslanika

Danas premijerski sat: Spajić odgovara na pitanja poslanika

Premijerski sat održaće se danas u 14 časova u Skupštini Crne Gore.

Premijer Milojko Spajić odgovaraće na pitanja predstavnika svih poslaničkih klubova.

Sjednica će početi u 14 časova, a planirano je da traje četiri sata.

“Kako komentarišete izjave predsjednika Skupštine Crne Gore, Andrije Mandića, kojima je inicirao izgradnju kapele na Lovćenu, a koje duboko dijele crnogorsko društvo i potencijalno mogu dovesti do ozbiljnog pogoršanja međuvjerskih i međunacionalnih odnosa u Crnoj Gori? Kakav je Vaš stav po ovom pitanju”, pitaće ga Nikola Zirojević (SD).

Poslanik HGI Adriaan Vuksanović kratko će pitati Spajića kako komentariše odnose sa Hrvatskom tokom njegovog mandata.

“Crna Gora je dobila IBAR, ušli smo u završnu fazu pregovora sa EU. Partija koju predvodim, trasirala je nakon obnove nezavisnosti dva ključna cilja, članstvo u NATO i EU. Do 2020. godine, Crna Gora je u pregovorima sa EU otvorila sva poglavlja i privremeno zatvorila tri. Mislite li da će Crna Gora biti u mogućnosti da krajem godine započne proceduru zatvaranja poglavlja”, pitanje je Danijela Živkovića (DPS).

Dritan Abazović (URA) Spajića će pitati da li stoji iza organizovanih napada na šefa Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića i Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, kako to implicira ministar pravde Andrej Milović.

Iz PES-a će Spajića pitati o strateškom razvoju Crne Gore, a iz NSD-DNP da li su neosnovane medijske najave da je ukidanje penzijskih doprinosa i reforma Fonda penzijsko invalidskog osiguranja neophodan preduslov za punu realizaciju programa “Evropa sad 2”.

Demokrate će ga pitati, između ostalog, da li je nekome iz javne administracije, prijećeno da će ostati bez posla zbog njihove političke opredijeljenosti ili neopredijeljnosti.

Slađana Kaluđerović (SNP) pitaće o tome šta će biti učinjeno povodom politike zaštite konkurencije.

Poslanik NSD Marko Kovačević pita premijera da li je Vlada spremna da učestvuje u realizaciji projekta “Sunčani grad” u Nikšiću.

Ervina Ibrahimovića (BS) zanima da li će sa SR Njemačkom biti potpisan sporazum o priznavanju vozačkih dozvola iz Crne Gore, a nezavisnu poslanicu Jevrosimu Pejović da li će Spajić ASK-u dostaviti sve transakcije iz brojnih kripto – novčanika od kada je javni funkcioner.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.