Čestitke povodom Dana opštine Andrijevica
Opština Andrijevica

Čestitke povodom Dana opštine Andrijevica

Andrijevica obilježava 17. jul - Dan opštine. Tim povodom čestitke su uputili državnici i partijski funkcioneri.

Martinović: Neka Dan opštine Andrijevica bude ispunjen radošću i ponosom

U ime Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera i u svoje lično ime, svim građankama i građanima Andrijevice čestitam 17. jul – Dan opštine Andrijevica, poručio je resorni ministar Vladimir Martinović.

“Vaša zajednica je primjer gostoprimstva, bogate kulturne baštine i prirodnih ljepota koje privlače posjetioce iz svih krajeva. Zajedničkim naporima možemo dalje razvijati turističke potencijale vašeg kraja, stvarajući još bolje uslove za život i rad svih građana. Želim vam mnogo uspjeha u svim budućim poduhvatima! Neka Dan opštine Andrijevica bude ispunjen radošću i ponosom”, naveo je u čestitci Martinović.

Bogdanović: Buduća lokalna vlast biće ta koja će mlade zadržati u Andrijevici

U ime Kluba poslanika Demokratske Crne Gori i u svoje ime, svim građankama i građanima Andrijevice, čestitam 17. jul, Dan opštine Andrijevica, poručio je generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović.

“Danas kada slavimo ovaj vrlo važan dan za opštinu Andrijevica, slavimo i prisjećamo se hrabrih boraca za slobodu ove sjeverne opštine, koji su na današnji dan pokrenuli ustanak i prkosno rekli da ne ljube lance okupatora. Njihova hrabrost ispisana je zlatnim slovima u udžbenicima istorije i služi za primjer svim budućim generacijama građana Andrijevice, ali i cijele naše Crne Gore”, naveo je Bogdanović u čestitci.

Borba za slobodu i čast, kako kaže, zasijala je tog 17. jula, otjerala zle sile fašizma i osvjetlala obraz Crne Gore i porobljene Evrope.

“Vjerujem da će politički subjekti u ovoj opštini u skorom periodu formirati vlast, vlast koja će biti zamajac progresa ne samo Andrijevice, već i cijele sjeverne regije i na taj način ispoštovati većinsku volju građana i nastaviti utabanim stopama razvoja. U prethodnom periodu je urađeno mnogo, a uvjeren sam da će upravo buduća lokalna vlast biti ta koja će mlade zadržati u ovoj opštini, pružiti im bolje sjutra, ali i temeljno raditi na poboljšanju životnog standarda, razvoju infrastrukture, privrede i dovođenju investitora. Ubijeđen da će slavno nasljeđe antifašizma ostati vječna inspiracija, a razvoj praksa, svim građankama i građanima ove prelijepe sjeverne opštine još jednom čestitam Dan opštine”, stoji u čestitci.

Dukaj čestitao Dan opštine Andrijevica

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, čestitao je 17. jul, Dan opštine Andrijevica, predsjedniku Opštine Andrijevica, Željku Ćulafiću kao i svim građankama i građanima.

“U ime Ministarstva javne uprave kao i u svoje lično ime, koristim priliku da Vama i svim građankama i građanima uputim najljepše čestitke povodom 17. jula, Dana opštine.

Vjerujem da će Andrijevica kao lokalna samouprava koja se prostire na predjelima koja obiluju prirodnim ljepotama, razviti sve svoje potencijale u najboljem pravcu, a sa ciljem da građani i građanke osjete napredak u standardu i kvalitetu svoga života.

Ministarstvo javne uprave nastavlja sa podrškom opštini Andrijevica iz oblasti svojih nadležnosti sa ciljem unapređenja kvalitetnih javnih usluga.

Uz najbolje želje Vama, svim građankama i građanima Andrijevice, još jednom čestitam 17. jul”, kazao je ministar Dukaj.

Mandić: Zadatak cijele Crne Gore je da vrati život Andrijevici

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić čestitao je Dan opštine Andrijevica prvom čovjeku te opštine i građanima.

"Iskrena mi je želja da svi, zajedničkim snagama, u budućnosti učinimo Andrijevicu ljepšim i ugodnijim mjestom za život, po mjeri njenih žitelja, a posebno mladih ljudi", naveo je u čestitci Mandić.

Dodao je da Andrijevica mora dobiti onu pažnju i brigu koju i zaslužuje i u tom kontekstu naglasio da će predano raditi da uspostavi što bolju saradnju između Skupštine Crne Gore i nove lokalne samouprave u tom gradu.

"Zadatak cijele Crne Gore je da vrati život Andrijevici i u to ime, još jednom želim da Vama i svim građanima Andrijevice srdačno čestitam Dan opštine", kazao je Mandić.

Popović: Što prije formirati lokalnu vlast

Potpredsjednika Skupštine Crne Gore Zdenka Popović čestitala je 17. jul, Dana opštine Andrijevica.

"Ovaj dan nije samo prilika da se prisjetimo bogate istorije i tradicije Vasojevićkog kraja, već i trenutak da se s ponosom sjetimo heroja koji su pokrenuli ustanak za slobodu Vasojevića i cijele Crne Gore. Njihova hrabrost i ljubav prema domovini vječno će nas inspirisati i podsticati da čuvamo i unaprjeđujemo našu domovinu. Andrijevica je primjer kako se može graditi bolja budućnost za sve nas. Svaka nova investicija, svaka nova ideja i svaki korak naprijed svjedoče o snazi i odlučnosti da Andrijevicu učinimo još boljim mjestom za život. Pozivam sve nadležne i političke aktere da se što prije formira lokalna vlast koja će još više unaprijediti životni standard građana u Andrijevici, raditi na razvoju infrastrukture, obrazovanja, zdravstva i svih segmenata društva. Samo zajedničkim naporima možemo ostvariti ciljeve koji će Andrijevicu učiniti prosperitetnom i uspješnom. Neka ovaj dan bude ispunjen ponosom, ali i novom energijom za dalji napredak i prosperitet, uz nadu da ćemo zajedno nastaviti da gradimo našu Crnu Goru kao zemlju svih svojih građana", navela je Popović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.