PES: Rekonstrukcija Vlade izvjesna do kraja godine, moguće i ranije
Predsjednik PES-a i premijer Crne Gore Milojko Spajić

PES: Rekonstrukcija Vlade izvjesna do kraja godine, moguće i ranije

Iako je koalicionim sporazumom parlamentarne većine predviđeno da se rekonstrukcija Vlade izvrši najkasnije do kraja godine, predsjednik parlamenta je, gostujući na Adria TV, rekao da će to biti mnogo ranije, i kao rok odredio kraj jula. Za opoziciju je to očekivano, a iz PES-a poručuju da ne znaju kada će biti rekonstrukcija.

Predsjednik parlamenta Andrija Mandić za Adria TV je kazao da će rekonstruisana Vlada dobiti dodatnu stabilnost i dati snažan doprinos daljem razvoju Crne Gore. Za koalicionog partnera DF-a, PES nema dileme da će doći do rekonstrukcije do kraja godine. Ipak, ne znaju da li će se to desiti ranije.

“Ona će se završiti u skladu sa tim koalicionim sporazumom i bilo kakve detalje ne bih otkrivao ja, već bi ostavio premijera i ostatke koalicione većine da se o tome izjasne kad o tome dođe vrijeme“, istakao je funkcioner PES-a Vasilije Čarapić, za Gradsku RTV.

Iz DPS-a poručuju da je očigledno da se Novoj srpskoj demokratiji žuri da što prije uđu u Vladu.

“Sa druge strane ne vidim ništa dobro sa tom rekonstrukcijom Vlade, kao što ne vidim ništa posebno dobro ni sa potezima ove sadašnje Vlade, koje sada daje“, smatra Nikola Janović iz DPS.a.

Iz URE kažu da je moguće da do rekonstrukcije dođe tokom jula, i za takav scenario navijaju jer bi to, ističu, dovelo do vanrednih izbora.

“Nije iznenađenje. Još od formiranja 44. Vlade navijali su da DF bude dio Vlade ne samo po dubini već i na ministarstkim funkcijama jer smatramo da će na taj način ova vlada imati manji rok trajanja i da ćemo prije ići na nove vanredne parlamentarne izbore i da ćemo prije formirati 45. Vladu“, poručuje Filip Adžić iz GP URA.

A sudeći prema izjavi šefa parlamenta, novu-rekonstruisanu Vladu možemo dobiti već sljedeće sedmice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.