Novi snimak Trampovog atentatora, svi ga uočili sem bezbjednosne službe
Foto: AP Photo/Gene J. Puskar

Novi snimak Trampovog atentatora, svi ga uočili sem bezbjednosne službe

Na internetu se pojavio novi snimak nastao neposredno prije atentata na Donalda Trampa, koji je podstakao nova pitanja o bezbjednosnim propustima koji su omogućili da dođe do incidenta.

Na snimku se vidi da su građani mnogo prije primjetili dvadesetogodišnjeg Tomasa Metjua Kruksa kada se popeo na krov sa kojeg je pucao na bivšeg predsjednika.

“Ide na krov, vidiš li ga? Je l’ leži?”, “Da, da, leži”, “Neko je na krovu!”, samo su neki od komentara učesnika mitinga, dok je posljednji upućen lokalnom policajcu.

Kako prenosi AP pozivajući se na bezbjednosne izvore, jedan službenik lokalne policije popeo na krov i vidio Kruksa da je uperio pušku u Trampa. Zatim se, prema istim izvorima, oficir povukao, a Kruks je pucao u narednih nekoliko sekundi, prenosi Euronews.rs.

Istovremeno, predstavnik Tajne službe koji je razgovarao za NewYork Times za pucnjavu je okrivio lokalnu policiju.

Prema riječima Entonija Đuljemija, dvadesetogodišnjak je bio izvan perimetra koji su obezbjeđivali agenti Tajne službe.

Prema njegovim riječima, za bezbjednost na mjestu Trampovog mitinga bila je odgovorna Tajna služba, dok je lokalna policija u Pensilvaniji imala zadatak da obezbijedi prostor van tog mjesta.

Donald Tramp prisustvuje Republikanskoj nacionalnoj konvenciji koja počinje u Milvokiju 48 sati od kako je na njega pucano u Pensilvaniji. Zbog propusta službi zaduženih za bezbjednost bivšeg predsjednika SAD pred konvenciju Republikanaca na kojoj se očekuje da Tramp bude potvrđen kao kandidat, mjere bezbjednosti su podignute na najviši nivo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.