Influenserka osuđena na osam godina zatvora zbog trgovine ljudima i ropstva, žrtve otkrile detalje
Foto: Twitter

Influenserka osuđena na osam godina zatvora zbog trgovine ljudima i ropstva, žrtve otkrile detalje

Brazilska influenserka Kat Torres osuđena je na osam godina zatvora zbog trgovine ljudima i ropstva, a žrtve su sada otkrile mučne detalje.

Kada je u septembru 2022. prijavljen nestanak Desirre Freitas i Leticia Maije, njihove porodice i FBI pokrenuli su potragu širom SAD-a kako bi ih pronašli. Sve što su znali je da žive s Kat.

Kat ih je objavljivala na svojim profilima na društvenim mrežama i predstavila kao "vještičiji klan". BBC je otkrio da je Kat zvala još najmanje četiri žene da žive s njom, ali su odustale od te ideje. Desiree i Leticia su u intervjuu za BBC, između ostalog, navele kako ih je privukla njena priča o tome kako se uspjela izvući iz siromaštva i počela družiti s holivudskim zvijezdama.

Kat, za koju se nekad pričalo da je bila u vezi s Leonardom DiCaprijem, tvrdila je kako ima moć predviđanja. Gostovala je u mnogim popularnim brazilskim emisijama. Snimala je videe u kojima je davala savjete o ljubavnim vezama, wellnessu i poslovnim uspjesima. Takođe je govorila o hipnozi i meditaciji, a nudila je i programe vježbanja.

Prisilila je Desiree da radi u lokalnom striptiz klubu dok je nad njom vršila "vještičije obrede". Ženama nije bilo dozvoljeno da razgovaraju međusobno i morale su od nje tražiti dozvole da napuste svoje sobe.

Prošlog septembra su porodice i prijatelji Desiree i Leticije pokrenuli kampanju na društvenim mrežama da ih pronađu. Kat ih je natjerala da snime video u kojem govore da su dobro. Bježale su širom države.

Policija u Maineu ih je u novembru 2022. godine pozvala na informativni razgovor. Primijetili su da su žene u potpunosti izolovane i da ne pričaju ukoliko im Kat ne dozvoli, što je bio znak uzbune.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.