Gaza: U izraelskim napadima u posljednja 24 sata ubijen 141 Palestinac
Foto: AA

Gaza: U izraelskim napadima u posljednja 24 sata ubijen 141 Palestinac

Broj poginulih u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra porastao je na 38.584. "Izraelske snage su u posljednja 24 sata ubile 141 osobu i ranile još 400 u tri masakra nad porodicama", saopštilo je ministarstvo.

Još najmanje 141 Palestinac ubijen je u izraelskim napadima na Pojas Gaze u posljednja 24 sata, čime je ukupan broj poginulih od 7. oktobra porastao na 38.584, saopštilo je u nedjelju Ministarstvo zdravlja palestinske enklave.

U saopštenju ministarstva se dodaje da je u izraelskim napadima povrijeđen 88.881 Palestinac.

"Izraelske snage su u posljednja 24 sata ubile 141 osobu i ranile još 400 u tri masakra nad porodicama", saopštilo je ministarstvo.

Dodaje se da su mnoga tijela još uvijek zarobljena pod ruševinama i na putevima jer spasioci ne mogu doći do njih.

Kršeći rezoluciju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija kojom se zahtijeva hitan prekid vatre, Izrael se suočio s međunarodnom osudom usred svoje kontinuirane brutalne ofanzive na Pojas Gaze, pokrenute nakon napada palestinske grupe otpora Hamas 7. oktobra prošle godine.

Izrael je optužen za genocid na Međunarodnom sudu pravde, čijom je najnovijom presudom izraelskim vlastima naloženo da odmah zaustave vojnu operaciju u južnom gradu Rafahu.

Izvor:trtbalkan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.