Srušio se privatni avion u blizini Moskve, život izgubile tri osobe

Srušio se privatni avion u blizini Moskve, život izgubile tri osobe

Kako prenose lokalni mediji, avion je pripadao aviokompaniji u vlasništvu Gazproma, državne firme koja se bavi naftom i prirodnim gasom

Ruski privatni avion se srušio na 55 kilometara od Moskve, izvijestili su lokalni mediji u Rusiji. U padu aviona su tri osobe izgubile život.

Kako prenose lokalni mediji, avion je pripadao aviokompaniji u vlasništvu Gazproma, državne firme koja se bavi naftom i prirodnim gasom.

U samom avionu nije bilo putnika, a tri osobe koje su poginule radile su kao osoblje, prenosi Klix.ba.

Gazprom Avia je rekao da je avion poletio sa fabrike aviona u Lukhovitsyju, 110 kilometara jugoistočno od ruske prijestolnice, gdje je bio na popravci. Letio je prema moskovskom aerodromu Vnukovo kada se srušio osam minuta nakon polijetanja.

Uzrok nesreće nije odmah poznat, ali neki ruski mediji su sugerisali da su oba motora zakazala, vjerovatno zbog ptica koje su uletjele u njih pri polijetanju.

Istražni komitet, glavna državna agencija za kriminalističku istragu zemlje, pokrenuo je istragu o nesreći.

Izvor:Aktuelno

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.